AktualnoDr. Čulinović Ćaić: Dužnost nam je zadržati liječnike u RH

Dr. Čulinović Ćaić: Dužnost nam je zadržati liječnike u RH

Hrvatski liječnički sindikat obilježio je 33 godine svojeg rada te predstavio novi vizualni identitet. U svojem govoru na svečanom obilježavanju godišnjice, predsjednica Sindikata, dr. Renata Čulinović Čaić podsjetila je na štrajk iz 2013. te proljetni prosvjed liječnika.
Nismo ni rušitelji ni ulizice – nastojimo biti konkretni i konstruktivni, ponuditi rješenja temeljena na iskustvu rada u samome sustavu. Tu smo kako bismo pomogli riješiti probleme u hrvatskom zdravstvu, a ne nad njima naricali. A kada politika za to nema sluha – reagiramo, istaknula je.

Od aktualnosti dr. Čulinović Čaić iznijela je kako se dalje radi na vremensko kadrovskim normativima i Zakonu o radno pravnom statusu liječnika. Zadržati mlade liječnike u Hrvatskoj ističe posebno važnim. Predložili su te će inzistirati, kako stoji u priopćenju, na nizu mjera za njihov ostanak u zemlji.

Naša je dužnost omogućiti im ostati ovdje, biti pošteno plaćeni, dobro mentorirani i odmorni te se propisno posvetiti svakom pacijentu. To je jedini način na koji će svatko od nas za 5, 10 i 20 godina imati propisnu zdravstvenu skrb. Na ovome inzistiramo, a sada je na potezu politika, zaključila je Čulinović Čaić.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike