Anketa: najjači motiv za covid cijepljenje – strah od gubitka posla
foto: Marin Tironi/PIXSELL

Većina hrvatskih građana koji se nisu do sada cijepili protiv covida, to neće učiniti ni u budućnosti, pokazalo je istraživanje koje je provela Nova TV na uzorku od 601 punoljetnog građanina.

Među necijepljenim ispitanicima, njih 46 posto je izjavilo da se ni neće cijepiti, da će se cijepiti izjasnilo se 16 posto ispitanika, a 34 posto ne planira se cijepiti jer je preboljelo covid. Odbilo je odgovoriti četiri posto ispitanih.
Na pitanje o motivima koji bi necijepljene natjerali da se odluče ipak cijepiti, na prvom je mjestu – strah od gubitka posla. Zbog toga bi 31 posto ispitanika otišao po svoju dozu cjepiva.
Istodobno 29 posto ispitanika kaže da ih ništa neće natjerati da se cijepe.
Anketa je obuhvatila i cijepljene građane. Da sada odlučuju, njih 91 posto ponovno bi se cijepilo. Sedam posto ih se ne bi cijepilo, a odbilo je odgovoriti dva posto ispitanika.
Ispitivanje je pokazalo i da većina građana posjeduje covid-potvrdu, odnosno njih 63 posto. Nema je, iako na nju ima pravo, njih devet posto. S druge, strane na covid potvrdu nema pravo 28 posto ispitanika.
Imali je ili ne, većina ispitanika se izjasnila da im se ništa nije promijenilo otkad imaju te potvrde.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments