fbpx
AktualnoDr. Sabljar Dračevac ministru Mariću: Dozvolite da se liječimo, račune platite

Dr. Sabljar Dračevac ministru Mariću: Dozvolite da se liječimo, račune platite

Dva onkološka pacijenta su jučer su ostala bez lijekova zbog Vašeg šestogodišnjeg odnosa prema hrvatskom zdravstvu.
Ministre, imamo dugogodišnji problem koji Vi konstantno gurate pod tepih. Sami tražite da se plate računi, poznat nam je vaš stav prema ovršenima, nehuman i bešćutan, ali kada je u pitanju plaćanje računa lijekova koje su naši građani davno potrošili, tada je stav sasvim drugačiji. Ustavom nam je zagarantirano pravo na liječenje. Dozvolite nam da se liječimo. Račune morate platiti – dio je poruke iz otvorenog pisma dr. Sabljar Dračevac ministru financija upućenog medijima.

Kako ovih dana komentiraju i drugi upućeni u sustav financiranja hrvatskog zdravstvenog sustava tako i dr. Sabljar Dračevac, inače i sama onkološki pacijent, u otvorenom pismu pita zašto novac zakonski namijenjen za zdravstvo tamo nije i završio. Trošarine na cigarete i alkoholna pića, naime, moraju biti dijelom zdravstvenog proračuna no godinama taj novac zdravstvo dobije tek djelomično.

Pitanje je to koje je predsjednica Odbora postavila kao saborska zastupnica lanjskog studenog, a na koje još, kako stoji u otvorenom pismu, čeka odgovor.

 

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike