Aktualnozelimzdravlje.com - partner svakoj dobroj namjeri

zelimzdravlje.com – partner svakoj dobroj namjeri

Opet novinarskim riječnikom rečeno rijetko je koji sektor toliko intenzivan i zahtjevan, ali ujedno i emotivan kao što je to zdravstvo. Jer je zdravlje najveća vrijednost svakog pojedinca pa olako sudimo prema osobnom iskustvu cijelom sustavu. A isti taj sustav pak čine opet pojedinci, svaki sa svojim znanjem, ali i karakterom, voljom i empatijom prema medicinskom pozivu.
Organizacijom uvodnog događaja za pokretanje zelimzdravlje.com na temu dostupnosti zdravstva u Hrvatskoj tijekom pandemije u startu smo postavili jasan standard i naglasili objektivnost koja nam je temelj. Građani, ispitanici, pacijenti, kakogod ih imenovali, rekli su svoje kroz to istraživanje, a mi smo prenijeli njihov glas.

Na diskusiju o rezultatima odazvali su se svi panelisti; ministar zdravstva Vili Beroš, ravnatelj HZZO-a dr. Lucian Vukelić, dr. Renata Sabljar – Dračevac, predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku te europarlamentarci doc.dr.sc. Tomislav Sokol i Sunčana Glavak. Njihovo sudjelovanje u nečemu ovako novom, sa temom prilično neizvjesnog naslova, pokazalo nam je respekt i na tome smo zahvalni.

Jednako kako smo zahvalni i svakom sudioniku, sad već nam svima standardne, virtualne publike. Svakom liječniku, ravnatelju, medicinskoj sestri, pacijentu, zaposleniku farmaceutske industrije koji su se odazvali ovom događaju. I panelisti i publika koju smo okupili pokazali su interes za temu što smo postavili, a nama omogućili i obvezali nas da nastavimo graditi ovu priču na doista sjajnom temelju.
Osim rezultata istraživanja i panel diskusije, pripremili smo niz drugih aktualnih tema kroz istoimenu rubriku. Kroz rubriku Udruge predstavljamo dio udruga pacijenata što ćemo nastaviti činiti i dalje. Jer iza svake od njih stoji čovjek, stoje vrijedni ljudi koji često rade težak, a nevidljiv posao. Na dio učestalih pitanja pacijenata odgovaramo kroz rubriku Imam pravo na…dok u rubrici Živi zdravo možete pronaći teme namijenjene upravo da nas sve skupa potaknu da dio brige o svojem zdravlju moramo preuzeti sami. U suradnji sa HALMED-om donosimo tražilicu lijekova s njihovim uputama, praktičnom riješenju posebice za sve one koji zametnu upute što smo svi ponekad učinili. A dok je aktualne pandemije dotad ćemo informirati i o COVID-19. Uz veliku želju da što prije tu rubriku preimenujemo, a ovakve događaje više ne organiziramo putem ekrana.

Na ovaj današnji datum, 4. veljače, nismo slučajno odlučili pokrenuti zelimzdravlje.com. Svjetski dan borbe protiv raka jasna je poruka. Protiv raka moramo djelovati svaki dan, samo je jedna od poruka sjajnog teksta koji je za nas napisao prof.dr.sc. Eduard Vrdoljak. Uz zahvalu profesoru, sve vas pozivam da nas čitate, da nam pišete, kritizirate, sugerirate i da zajedno doista donesemo dobru promjenu u zdravstvenom informiranju i zdravstvu.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike