VijestiZa covid bolesnike u Dubrovniku pripremaju hotel, iz bolnice pozivaju specijalizante da pomognu

Za covid bolesnike u Dubrovniku pripremaju hotel, iz bolnice pozivaju specijalizante da pomognu

Svi koji su zadržani u Općoj bolnici Dubrovnik imaju srednje tešku kliničku sliku i upale pluća. Trenutačno je hospitalizirano 52-oje pacijenata, a 7 oboljelih je u Jedinici intenzivnog liječenja. – ističe ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik izv.prof.prim.dr.sc. Marijo Bekić. Naglašava kako Opća bolnica Dubrovnik raspolaže s 19 respiratora, uz nekoliko transportnih respiratora i anesteziološke uređaje.

Respiratori međutim nisu sve, potrebni su i ljudi koji će na njima raditi. Mi imamo 9 anesteziologa koji mjesečno već sada dežuraju 9 do 10 dana. Bez njih, stručnjaka koji su obučeni za rad na respiratoru, ne možemo raditi, odnosno ograničavajući je to faktor za samu primjenu respiratora.

Upravo iz tih razloga Opća bolnica Dubrovnik tražit će povratak specijalizanata iz drugih kliničkih centara u matičnu ustanovu kako bi pomogli u radu ove zdravstvene ustanove.

Mi još uvijek radimo u punom kapacitetu, ali je granično pružanje ostalih usluga odnosno pitanje je koliko ćemo dugo to još uspijevati. Pripremamo i sekundarnu ustanovu za prihvat oboljelih od koronavirusa. To je hotelski kompleks Valamar na Babinome kuku. I tu ćemo trebati dodatno stručno osoblje-naglašava prim. Bekić.

Ne želi špekulirati o eventualnom broju oboljelih u razdoblju koje je pred nama, ali naglašava kako su najveće brojke hospitaliziranih od koronavirusa u Općoj bolnici Dubrovnik zabilježene u prvom valu pandemije kada su pripremljeni dodatni kapaciteti za prihvat pacijenata koji srećom, nisu dosada stavljeni u funkciji.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike