Više od 12 tisuća covid preminulih, RH među najmanje procijepljenim zemljama
foto: Shutterstock

Jučer je u Hrvatskoj od covida-19 preminula 61 osoba tako da je ukupan broj umrlih od te bolesti od početka pandemije 12.043.

Zabilježeno je 367 novih slučajeva zaraze,  što je 89 slučajeva manje u odnosu na protekli ponedjeljak. Iako je mali broj testiranih, uočljivo je da je udio zaraženih među cijepljenima 16,68 posto, što je značajno manje u odnosu na proteklo razdoblje.

Od 22. do 28. studenog, kada je bilo gotovo 33 tisuće novozaraženih do sredine prosinca tjedni pad broja novih slučajeva iznosi oko 16 posto.
Smanjuje se i udio pozitivnih među testiranima, u proteklom tjednu iznosio je nešto više od 30 posto, dok je novi tjedan počeo s udjelom od 16,68 posto.
Broj umrlih pada u posljednja dva tjedna od 6. do 12. prosinca preminula je 401 osoba, a u proteklom tjednu 362, no i dalje je velik broj preminulih – oko 50 dnevno.
Interes za cijepljenje raste, ali uglavnom za treću, tzv. booster dozu. Do sada je cijepljeno 55,27 posto ukupnog stanovništva, a po izvješću Europske komisije Hrvatska je među najgore procijepljenim zemljama EU i nalazi se na začelju – sa Slovačkom, Rumunjskom i Bugarskom.

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments