Utrka Mijenjamo dijabetes od 28. rujna do 3. listopada s podrškom niza gradova u Hrvatskoj

Datum:

Tim Novo Nordisk je globalna sportska ekipa biciklista koju predvodi prvi profesionalni tim biciklista na svijetu oboljelih od dijabetesa.Tim Novo Nordisk natječe se u sklopu globalne inicijative Mijenjamo dijabetes posvećene poboljšanju životnih uvjeta 463 milijuna osoba koje žive s dijabetesom i za one kod kojih postoji rizik za razvoj dijabetesa.

Tim Novo Nordisk već peti put sudjeluje na CRO RACE biciklističkoj utrci u Hrvatskoj.

CRO RACE je biciklistička utrka koja se održava od 2015. godine i obuhvaća više od 1000 kilometara kroz Hrvatsku. Voze je najbolji svjetski biciklisti i timovi jer je uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke organizacije (UCI) i rang kvalifikacije 2.1.

Ove godine održava se od 28. rujna do 3. listopada u šest etapa i s podrškom velikog broja gradova od Osijeka, Varaždina, Primoštena, Makarske, Zadra, Crikvenice, Samobora, Zagreba do mnogih drugih manjih mjesta. Finalna utrka s proglašenjem pobjednika održat će se 3. listopada u Zagrebu.

Sportaši Tima Novo Nordisk zahvaljujući otkriću inzulina prije 100 godina mogu danas upravljati svojim dijabetesom i ostvarivati ne samo svoje snove već i vrhunske rezultate na najvišoj sportskoj razini. Njihova popularnost kako u dijabetičkoj zajednici tako i u profesionalnom biciklizmu potvrđuje se najvećom zajednicom pratitelja na društvenim mrežama i komunikacijom s više od 8,5 milijuna pratitelja na svim važnijim platformama.

Podrškom Timu Novo Nordisk na utrci CRO Race, poručuju članovi tima i oni koji ih podržavaju, nadahnjujete i educirate sve osobe s dijabetesom da imaju mogućnost ostvariti svoje snove i imati kvalitetan život s dijabetesom.

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja, ono je odgovornost svih nas

Problemi mentalnog zdravlja i poremećaja ponašanja glavni su uzrok...

Sezona je kolinja, a time i trihinele. Odnesite meso na pregled.

Stručnjaci za javno zdravstvo ovih dana iznova upozoravaju na...

Rušenje preporuke o unosu najmanje dvije litre vode dnevno

Konzumacija osam čaša vode dnevno postala je opće prihvaćena...