Ukidaju se dva COVID odjela
foto: Srđan Vrančić/CROPIX

U KBC-u Rijeka zbog smanjenja oboljelih od COVID infekcije povratak normalnom radu ustanove.

KBC Rijeka bilježi pad hospitaliziranih osoba, te se jučer u riječkoj bolnici liječio 51 bolesnik s dijagnozom COVID-a 19, a šestero pacijenata liječilo se na respiratoru.  Zbog manjeg broja koronavirusnih bolesnika KBC Rijeka pristupio je reorganizaciji posla, zatvorio dva COVID odjela i vratio ih normalnom radu. Prva je redovnom radu  vraćena Klinika za otorinolaringologiju, a od ponedjeljka u svoju redovnu funkciju u  cijelosti se vraćaju i odjeli Zavoda za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu. U bolničke ambulante vraća se sve veći broj bolesnika s drugim dijagnozama kojima su zbog trećeg epidemijskog vala i zaustavljanja tzv. hladnog pogona prolongirani bolnički  termini. 

Pod COVID režimom još će neko vrijeme biti prostori Klinike za maksilofacijalnu  kirurgiju u koju se trenutno smještaju poslijekovid pacijenti i dio bolesnika koji se u  bolnici liječe zbog drugih dijagnoza, ali u ovim prostorima borave u izolaciji zbog sumnje  na koronavirus. 

Ujedno, nakon tjedan dana obustave rada zbog implementacije novog sustava za  planiranje radioterapije, Klinika za radioterapiju i onkologiju od ponedjeljka je počela s  redovnim radom.

Komentari su zatvoreni.