U splitskom rodilištu rođene četvorke, dvije djevojčice i dva dječaka

Datum:

“Četiri zdrave bebe, svaka sa svojom posteljicom što je najbolja varijanta nego kada dijele posteljicu. Oni su rođeni između 1400 i 1500 grama, a naši neonatolozi i pedijatri o njima vode brigu i skrb. Ranije su rođeni, u 31. tjednu trudnoće, rizična su djeca, ali za sada se dobro ponašaju i nemaju većih komplikacija. Porođaj je bio planiran – carski rez, a bebe su sada u inkubatoru. Mama se dobro osjeća, još je na intenzivnoj njezi, ali je budna, vesela i nasmijana -poručio je dr. Marko Mimica, predstojnik Klinike za ženske bolesti porode i KBC Split.

Mlada majka je začela prirodnim putem, u bolnici je bila dva mjeseca kako bi održavala trudnoću i bila je pod medicinskom paskom. Trudnoću i porođaj vodio je dr. Marko Vulić.

“Četvorci su rijetke trudnoće uistinu, otprilike svakih desetak godina imamo takav slučaj. Čim su četvorke to je već poseban slučaj jer kao vrsta nismo predviđeni da rađamo četiri djeteta. Takve trudnoće od starta su rizične i moraju se posebno nadgledati, u skladu sa svim što medicina danas pruža.  Ovo su vrlo rizične trudnoće i svi ishodi su mogući, tako da nas veseli da je ishod sretan. Ovakav slučaj se dogodi jednom na deset tisuća jednoplodnih trudnoća. Događaju se te trudnoće i češće, ali mi za njih ne znamo jer propadnu u ranoj fazi – navodi Mimica.
Rodilja i suprug već imaju starije dijete.

 

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Sirupi protiv kašlja s folkodinom zabranjuju se u EU

Sirupi protiv kašlja koji sadrže folkodin bit će zabranjeni...

Voditeljica Referentnog centra za PTSP o prvom vodiču za ljude s traumama

Nebrojeno se puta u nekom od javnih servisa dogodi...

Glukagon u spreju dostupan u ljekarnama na recept

Od 1. prosinca u svim je ljekarnama na recept...

Povećanje naknade za dopust za njegu djeteta s težim poteškoćama

Uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u Vladi su...