U osječkoj bolnici reorganizacija zbog povećanja oboljelih od raka i bolesti srca

Datum:

“Radimo punim kapacitetima, no trebat će određeno vrijeme da sve preorganiziramo s obzirom na novonastalu situaciju. Osim porasta broja onkoloških bolesnika bilježimo i veliko povećanje broja bolesnika s kardiovaskularnim bolestima”, komentirao je ovih dana zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek, doc. dr. sc. Krunoslav Šego.

Pročelnik Zavoda za onkologiju KBC-a Osijek, doc. dr. sc. Ilijan Tomaš, također potvrđuje kako u Osijeku bilježe porast pojavnosti karcinoma u svim sijelima (posebice karcinoma dojke, prostate, debelog crijeva i karcinoma pluća). Raste broj novootkrivenih i to u kasnijim stadijima bolesti. Iako je Zavod za onkologiju radio punim kapacitetom i u vrijeme pandemijskih ograničenja, prvi su boom novootkrivenih karcinoma zabilježili nakon lockdowna. Doc. Tomaš smatra da su ljudi onda, u strahu od COVID-19, odgađali odlazak liječniku unatoč simptomima.

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Potezi EU zemalja za rješavanje čekanja i zastoja u zdravstvu

Više od 1,1 milijun umrlih od covida u EU,...

Upozorenje iz Klaićeve: Četiri djeteta godišnje usmrte opekline

U Hrvatskoj se godišnje više od 3000 djece i...

Prof. Roje objašnjava što se starenjem događa s našim licem i kako usporiti taj proces

Jedno je jasno- prirodu ne možemo pobijediti, starenje ne možemo zaustaviti, ali ga ipak možemo usporiti. Zašto lice stari, zašto dobivamo bore i podočnjake te kako stariti sa stilom, pitanja su na koja odgovore daje izv. prof. dr. sc. Željka Roje, otorinolaringolog i kirurg glave i vrata.

Pomagala za inkontinenciju nedostupna, upitna dostupnost i ostalih

Koordinacija za medicinske proizvode Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) upozorava...