fbpx
back to top
VijestiU Općoj bolnici Dubrovnik od ponedjeljka obustava hladnog pogona

U Općoj bolnici Dubrovnik od ponedjeljka obustava hladnog pogona

Sve bolničke poliklinike koje obavljaju ugovorene redovne preglede i kontrole pacijenata u svim djelatnostima Opće bolnice Dubrovnik, kao i terapije za djecu s teškoćama nastavljaju s redovitim radom, kao i hitni bolnički prijem te sustav centralnog naručivanja.
Bolnički kapaciteti u Dubrovniku na dnevnoj se bazi pune s desetak novih pacijenata. U tijeku je priprema sekundarnog objekta za oboljele srednje kliničke slike u hotelskom kompleksu Valamar u Dubrovniku. Tamo bi trebali raditi zdravstveni djelatnici iz Opće bolnice Dubrovnik uz ispomoć medicinskih sestara iz primarne zdravstvene zaštite.

Odlukom Civilnog stožera Dubrovačko-neretvanske županije od ponedjeljka svi učenici s dubrovačkog područja vraćaju se u školske klupe i nastavu će pohađati po modelu A, ali će ovisno o epidemiološkoj situaciji i u suradnji s lokalnim stožerima ravnatelji škola odluku moći mijenjati u skladu s trenutačnim stanjem na terenu.

Prema posljednjim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 237 novih slučajeva zaraze koronavirusom od 1.118 uzoraka. Hospitalizirano je 56 osoba pozitivnih na koronavirus, a osam pacijenata je na respiratoru. Podaci od dana ranije govore o podjednakom broju zaraženih, njih 236. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutačno je 1169 zaraženih koronavirusom. Najviše zaraženih je u Dubrovniku, 544, u Metkoviću je 135 zaraženih, a u Općini Župa dubrovačka su zaražene 102 osobe. Od početka pandemije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ukupno je zaraženo 15.632 ljudi, a umrlo je 179 osoba.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike