fbpx
AktualnoU Njemačkoj zračne snage spremne za prijevoz pacijenata, Nizozemska odgađa onkološke operacije

U Njemačkoj zračne snage spremne za prijevoz pacijenata, Nizozemska odgađa onkološke operacije

Cijela Njemačka ušla je u „hitno stanje” zbog pandemijske situacije te se u nekim dijelovima zemlje više ne može garantirati medicinska skrb.
Izjavio je to šef Robert Koch Instituta, Lothar Wieler, rekavši kako je vrijeme za povući hitnu kočnicu.  Pozvao je na dodatne mjere, a tim smjerom idu i odluke pojedinih pokrajina od kojih su neke najavile i mogućnost obveznog cijepljenja. Za javni prijevoz uvodi se obveza covid potvrda.
Dokud je došla situacija u ovoj zemlji pokazuje i izjava njemačkih zračnih snaga koje su potvrdile kako se pripremaju za transfer pacijenata u klinike sa slobodnim krevetima.

U Nizozemskoj se odgađaju operacije onkoloških i kardioloških pacijenata kako bi se oslobodili kreveti intenzivne. Manje od 200 slobodnih kreveta intenzive zvono je na uzbunu u toj zemlji gdje su ponovno uveli obvezu nošenja maski i neke mjere poput zatvaranja kafića i restorana u 20 sati. Škole ostaju otvorene mada je stav epidemiologa suprotan jer djeca obolijevaju te šire zarazu među starijim ukućanima.

 

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike