fbpx
back to top
AktualnoU dvije godine 300 djece nahranjeno darovanim mlijekom

U dvije godine 300 djece nahranjeno darovanim mlijekom

Dosad je tim mlijekom nahranjeno gotovo tri stotine djece s pedijatrijskih odjela, prvenstveno jedinica intenzivnog liječenja, istaknuto je u povodu druge godišnjice Banke humanog mlijeka koja ni ove godine zbog epidemioloških razloga nije obilježena uživo.

U prve dvije godine za darivanje se prijavilo 400 majki, od kojih su 143 postale darivateljicama. Prikupilo se 1188 litara, pasterizirane su 974 litre, a izdane su 724 litre pasteriziranog darovanog humanog mlijeka.
Banka djeluje kao nacionalna, izdaje mlijeko u sve zagrebačke bolnice, Klinički bolnički centar Split, Osijek, Rijeka te Opću bolnicu Josip Benčević u Slavonskom Brodu.

„Da bismo postigli ovo što danas imamo, zahvaljujemo najviše majkama koje su iskazale humanost darivanjem viška svog mlijeka, što je omogućilo bolji početak prijevremeno rođenoj i bolesnoj djeci. Unatoč epidemiji i potresima, te svim psihofizičkim posljedicama koje ovo izazovno vrijeme nosi, kako za darivateljice tako i za osoblje Banke, možemo biti samo ponosni na dosadašnje rezultate”, poručuju iz Banke.

Potrebe za mlijekom postaju sve veće jer se izdavanje mlijeka širi i na druge ustanove u Hrvatskoj pa pozivaju sve majke koje imaju viška mlijeka da ga daruju u Banku i time pomognu najugroženijoj skupini novorođenčadi u borbi za što bolji početak života.  Darivateljica može postati svaka punoljetna zdrava majka čije je dijete mlađe od godinu dana.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike