U Cleveland Clinic istražuje se cjepivo protiv trostruko negativnog raka dojke
dr. Tomislav Mihaljević, foto: Boris Kovačev/CROPIX

Cjepivo kao prevencija trostruko negativnog raka dojka, cilj je istraživača čuvene Cleveland Clinic otkud su objavili kako su započeli studiju.

U prvoj fazi će odrediti koliko jaka doza cjepiva treba biti u pacijentica kod kojih je ova teška bolest u ranoj fazi, a potom u daljnjim fazama istraživanja namjeravaju odrediti učinkovitost cjepiva.

Mada se navedeni oblik raka u bolestima raka dojke ukupno pojavljuje sa oko 15 posto riječ je o iznimno smrtonosnom obliku. Inovator cjepiva, Vincent Tuohy, izjavio je kako ovakav pristup liječenja otvara sasvim nove mogućnosti kontrole te bolesti. U konačnici je cilj da cjepivo, razvijeno u suradnji sa Anixa Biosciences, bude aplicirano u zdravih žena s ciljem prevencije obolijevanja. U istraživanju sudjeluje 18 do 24 pacijentice koje su završile liječenje rane faze trostruko negativnog raka dojka u posljednje tri godine te koje se smatraju u visokom riziku od ponovne aktivacije bolesti.

Cleveland Clinic uvriježeno je među top američkim i svjetskim bolnicama, a njome upravlja hrvatski liječnik, dr. Tomislav Mihaljević.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments