AktualnoU Austriji bez mjesta na patologiji, lock down ponovno opcija

U Austriji bez mjesta na patologiji, lock down ponovno opcija

Jedna od medicinskih sestara iz Gornje Austrije dala je izjavu austrijskoj novinskoj agenciji APA, koja nije otkrila njezin identitet. Rekla je da je tijekom vikenda zabilježen ogroman broj smrtnih slučajeva, koji su pretrpali mrtvačnicu ustvrdivši da je svaka smrt uzrokovana covidom ogroman psihički teret za medicinsko osoblje.

“Nitko izvan bolnice ne može ni zamisliti što to znači”, rekla je dodavši da se od preminulih obitelji ne može ni dostojanstveno oprostiti.
Zbog velike preopterećenosti, drugi se bolnički odjeli zatvaraju, a osoblje premješta na covid-odjele.

“Preumorni smo i iscrpljeni, bez privatnog života. To je kao da imate požar u koji se dolijeva benzin. Slučajevi koji su za intenzivnu njegu završavaju na redovnim odjelima jer nema mjesta”, opisala je trenutnu situaciju u pokrajini Gornja Austrija.

“Čim izađete iz smjene, već zvoni telefon ili vas porukom pitaju možete li uskočiti. Nitko ne pomišlja da se ne javi. Svi moji kolege imaju oko 150 prekovremenih sati”, rekla je medicinska sestra.

Kaže kako ju razvoj situacije plaši, jer stariji razmišljaju o otkazu, pa i uz cijenu odricanja od otpremnine. Mlađi liječnici, dodaje, bježe iz bolnica i traže mjesto u ordinacijama.
Liječnici i znanstvenici u Austriji traže hitan lockdown za sve u zemlji, i necijepljene i cijepljene, kako bi se smanjili socijalni kontakti.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike