fbpx
AktualnoTestiranje mRNA covid cjepiva druge generacije u Velikoj Britaniji

Testiranje mRNA covid cjepiva druge generacije u Velikoj Britaniji

Cjepivo pod radnim nazivom GRT-910 prvo će se testirati na osobama starijima od 60 godina u Manchesteru, a ispitivat će se jača li imunološki sustav nakon prve doze, objavio je “Guardian”. Ispitivanje se provodi na Istraživačkom kliničkom institutu u Manchesteru, a jedan od autora studije je prof. Andrew Ustianowski sa Sveučilišta u Manchesteru. Vezano za početak testiranja novoga cjepiva,  Ustianowski je rekao da su znanstvenici “svjesni da imunološki odgovor opada nakon prve generacije cjepiva, posebno u starijih osoba”.

Zbog rasprostranjenosti novih varijanti koronavirusa, potreban je stalan oprez kako bi se COVID držao podalje od nas, rekao je Ustianowski.

Njegov je tim uvjeren da će GRT-910 biti “izdržljiv i da će stvoriti snažan imunološki odgovor, ključan u zaštiti starije populacije koja je u posebnom riziku od hospitalizacije ili smrti”. Istraživanje se provodi u suradnji američke farmaceutske tvrtke Gritstone, Sveučilišta u Manchesteru i britanskog Državnog fonda za javno zdravstvo. Cjepivo GRT-R910 pripada drugoj generaciji mRNA cjepiva, za koje se vjeruje da su “samopojačavajuća”, objavio je „Guardian”. Za sada su odobrena dva mRNA cjepiva prve generacije  – Pfizer/BioNTechovo i Modernino.

 

 

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike