Sankcije za neprovjeravanje covid potvrda – 30 do 50 tisuća kuna
foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Iz Vlade su u utorak najavili da će se uvesti sankcije za neprovjeravanje covid potvrda u iznosu od 30 do 50 tisuća kuna.

To će, uz ostalo, biti definirano u izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti koji će uskoro u saborsku proceduru. Bit će definirana i odgovorna osoba u javnopravnim tijelima koja će provjeravati dokaze o cijepljenju, testiranju i preboljenju zarazne bolesti.
Osvrnuvši se na tajming uvođenja obaveznih covid potvrda u zdravstvo, socijalu, državne i javne službe, ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je kako je procijenjeno da je njihovo uvođenje najbolje u ovom trenutku jer su one kompromis i omogućavaju ekonomske tokove.
Beroš je komentirao sudionike subotnjeg zagrebačkog prosvjeda protiv covid potvrda, ustvrdivši da su izmanipulirani “političarima općeg smjera i populistima koji koriste smrt sugrađana za promidžbu političkih stavova i dobivanje političkih poena”.
Kritike su doživjeli i oni koji se odbijaju testirati.

Molim konkretan razlog zašto se netko odbija testirati? Zahvat je besplatan, brz, bezbolan, neinvazivan. Tko to želi prenijeti zarazu drugome, za to se može i kazneno odgovarati!, poručio je ministar.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments