fbpx
AktualnoPredstavljanje robotike i inovativnih tehnologija u medicini

Predstavljanje robotike i inovativnih tehnologija u medicini

Novi će sustavi, RoboticScope® i IRRAFlow tijekom ovog tjedna biti na raspolaganju liječnicima KBC-a Rijeka, i to neurokirurzima, anesteziolozima intenzivistima i suradnim strukama, uz stalno mentoriranje iskusnih stručnjaka iz inozemstva.

RoboticScope® je u potpunosti digitaliziran 3D mikroskop s višestruko omogućenom izmjenom pregleda kirurškog polja. RoboticScope® je potpuno nova tehnološka platforma izrađena na temelju iskustava vrsnih kirurga i specifičnih ergonomskih zahtijeva, čija je svrha optimalna primjena u mikrokirurškim zahvatima.

Njegova se funkcija u potpunosti temelji na izvornoj softverski kontroliranoj tehnologiji. Sastoji se od triju precizno koordiniranih glavnih sastavnica: naglavnog zaslona – Head-Mounted Display (HMD), robotske ruke (Robotic arm) i mikroskopske kamere (Microscopic camera). Njegova je bitna značajka mogućnost da mikroskopom upravlja pokretima glave, što ostavlja ruke operatera trajno slobodnima i poboljšava ergonomiju operacijskog tima tijekom operacije. Zbog svoje univerzalne primjene u mikrokirurškim zahvatima i potrebe specifične vizualizacije operativnog polja, uspješno se primjenjuje kod sličnih zahvata i kliničkih indikacija iz područja ORL-a, plastične, rekonstruktivne i maksilofacijalne kirurgije.

Inovativni neurokirurški medicinski proizvod IRRAFlow namijenjen je za ICP monitoring i liječenje intrakranijalnih krvarenja (drenaža i irigacija) te predstavlja prvi sustav za drenažu i istovremenu irigaciju tih krvarenja. Sastoji se od dvovolumenskog katetera koji omogućava aktivnu irigaciju i drenažu cerebrospinalne tekućine, kontrolne jedinice za aktivnu izmjenu tekućine putem zaslona osjetljivog na dodir, „inteligentne“ digitalne pumpe koja omogućava komunikaciju između kontrolne jedinice i katetera za trajno praćenje intrakranijalnog pritiska.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike