fbpx
VijestiRichter se povukao, a odstupa i Upravno vijeće Srebrnjaka

Richter se povukao, a odstupa i Upravno vijeće Srebrnjaka

Poručio je da nije želio praviti probleme i biti na teret članovima Upravnog vijeća ni ljudima iz Grada kojima je zahvalio te istaknuo da su bili maksimalno pristojni prema njemu.

Richter je specijalist pedijatrije u mirovini, koji je radio na Srebrnjaku i u KBC-u Zagreb, a dobio je četiri od šest glasova članova Upravnog vijeća.

Izbor Richtera izazvao je niz reakcija javnosti, ponajprije zbog njegove izjave Glasu koncila o umjetnoj oplodnji. Pritom je rekao da supruga i on nisu htjeli ići na umjetnu oplodnju jer ona na neki način predstavlja silovanje u epruveti, pa to “ne može biti ni normalni ljudski, a kamoli Božji naum”.

Objasnio je da se odlučio povući nakon što ga je danas nazvala predsjednica Upravnog vijeća, vezano uz video koji je objavio portal Index u kojemu govori „ne vjeruj Srbinu”.

Riječ je o snimci s jednog skupa Hrvatske pravoslavne crkve na kojemu je on govorio o detaljima iz svoje obitelji. Tako je naveo da se u njegovoj obitelji prenosila izreka njegove prabake: “Ne vjeruj Srbinu”.

Richter je objavio da odstupa i Upravno vijeće bolnice.

Oni su također dali ostavke. Jesu me izabrali, ali me još nisu instalirali. To se trebalo dogoditi u srijedu. No, predsjednica Sanja Kolaček mi je rekla da nakon ovoga s tim portalom i tim Srbima, ne mogu više izdržati, rekao je Richter za Dnevnik.hr, dodajući da je on mogao biti maligan i inatiti se pa inzistirati na imenovanju, ali da mu to ne pada na kraj pameti.

Na tiskovnoj konferenciji, kada je govorio o zbivanjima u Zagrebačkom holdingu, gradonačelnik Tomislav Tomašević osvrnuo se i na ostavke nesuđenog ravnatelja Richtera i članova Upravnog vijeća koje ga je izabralo. Sažeto, Tomašević je rekao da su ostavke opravdane jer su neka saznanja koja u gradskoj upravi nisu imali, došla tek  u petak, 8. listopada. Odobrava ostavke na Srebrnjaku jer je došlo do situacije koja bi vođenje ustanove s Richterom i članovima UV učinilo još većim kamenom spoticanja unutar ustanove. Tomašević je priznao da on i njegov tim iz grešaka uče, da se ne odriču odgovornosti za zbivanja, ali da se želi fokusirati na budućnost za koju vjeruje da, uz korekcije mogu biti kreirana nova rješenja.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike