Rezultat kampanje Vozilo koje život znači Društva multiple skleroze

Čak četiri godine prikupljana su sredstva za nabavu kombi vozila za prijevoz osoba s invaliditetom i članova Društva multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije, a koje je ovih dana započelo s prijevozom prvih članova.

Tako je kampanjom „Vozilo koje život znači” prikupljeno 290 tisuća kuna, a najveća donacija od 50 tisuća kuna pristigla je iz Vukovarsko-srijemske županije.
– Osobe s multiplom sklerozom u Vukovarsko-srijemskoj županiji u nepovoljnom su položaju ako govorimo o pristupačnosti jer se tu radi o osobama s različitim vrstama invaliditeta koje u velikom broju koriste invalidska kolica. To vozilo nam je neophodno jer od 2019. godine, kada smo dobili prvo vozilo od Fondacije “Novo sutra”, besplatno prevozimo naše članove od kućnog praga do bolnica u Vukovaru, Osijeku i Vinkovcima, ali i do specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Lipiku. Unatoč ovoj pandemiji prešli smo 55 tisuća kilometara. Uspjeli smo zahvaljujući gradovima i općinama naše županije, koji pomažu kroz razne projekte. Ovo će im prilagođeno vozilo pomoći dostojno sudjelovati u svakodnevnom društvenom životu, ali će im i osigurati prijevoz na sve potrebne preglede, naglasio je predsjednik županijskog Društva, Zoran Oljača.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments