fbpx
AktualnoReakcija KOHOM-a: Digitalna platforma za cijepljenje još nije uspostavljena

Reakcija KOHOM-a: Digitalna platforma za cijepljenje još nije uspostavljena

Takva slika s terena odnosno izjave dr. Ban Toskić evidentno su zasmetale ministru zdravstva Viliju Berošu koji je nedavno na press konferenciji Stožera, među ostalim, rekao i kako je ova liječnica bila na punktu za cijepljenje za što je zaradila dodatnih 12 sati.

Poruka je to na koju su potom reagirali iz KOHOM-a priopćenjem u kojem, uz ostalo, poručuju da je ministar Beroš napao i omalovažio ovu liječnicu jer je sam nesposoban.

  • Upravo na manjkavosti u sustavu cijepljenja svojim je javnim istupima upozoravala predsjednica KoHOM-a, Nataša Ban Toskić, iznoseći činjenice administriranja vezanih uz cijepljenje. Umjesto digitalne platforme koju ministar i njegov tim u 21. stoljeću ne znaju uspostaviti, obiteljski liječnici narudžbe i svu potrebnu dokumentaciju vezanu uz cijepljenje provode s olovkom i papirom, dopisuju, prepisuju, križaju u bilježnicama, trpeći zbog toga i napade i prijetnje pacijenata koji su opravdano rezignirani na sve što proživljavaju oni i njihovi obiteljski liječnici zbog nesposobne administracije na čelu s najodgovornijim, a to je ministar Beroš – dio je iz pripoćenja KOHOM-a gdje uostalom stoji da i sami obiteljski liječnici svjedoče cijepljenju preko reda.

Izjave resornog ministra na račun obiteljskih liječnika izazvale su, izuzev službenog priopćenja, reakcije primaraca i na društvenim mrežama. Pojedini opisuju svoju svakodnevnicu u ova vremena, da tako kažemo, COVID cijepljenja. Slika koju opisuju suprotna je od percepcije ministra Beroša koji ih je sa iste press konferencije pozvao na dijalog.

COVID cjepivo trebalo bi, naime, od 7. travnja postati dostupnije za kada je Beroš najavio organiziranje masovnih punktova budući da država očekuje isporuku više doza. Trebala bi to biti svakako dobra vijest u zemlji koja vapi za cjepivom i javno se proklamira zakinutom za njegove doze, a učinkovitost i pravičnost njegove distribucije i organizacije cijepljenja ostaje za vidjeti.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike