Ravnatelj Zubčić: Bolnica nastavlja raditi punim kapacitetom
dr. Željko Zubčić, ravnatelj osječke bolnice, foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Popunjenost COVID kapaciteta u KBC-u Osijek trenutačno je na 55 posto te kako napominje ravnatelj ove bolnice doc. dr. sc. Željko Zubčić situacija nije kritična pa bolnica nastavlja raditi punim kapacitetom.

Ipak, treba reći kako je u ponedjeljak ujutro  na području Osječko – baranjske županije 120 hospitaliziranih  bolesnika i to njih 82 u osječkoj bolnici,  28 u našičkoj bolnici, a 23 osobe su na respiratoru.

–  Četvrti val nas je ipak iznenadio s brojem oboljelih. Mi smo u startu pripremili  130 kreveta, ali sada smo te kapacitete digli već na 150 ležajeva. Treba reći da osječka bolnica i dalje ima jednu od najstrožih trijaža na ulazu u ustanovu u Hrvatskoj, a time štitimo i pacijente i osoblje. Istina je da naše osoblje sada već godinu i pol živi  u epidemiji i da je velik broj djelatnika iscrpljen i zbog toga im maksimalno pokušavamo izaći u susret, komentirao je doc. Zubčić.

Ono što je zanimljivo je i da je na osječkom području prošlog tjedna  prvom dozom cjepiva protiv koronavirusa cijepljeno 76 posto osoba više  nego samo tjedan ranije što ukazuje na činjenicu da interes građana za cijepljenjem ipak raste. Recimo i kako je stožer Osječko – baranjske županije u ponedjeljak objavio kako je na ovom području registrirano 76 novih pozitivnih nalaza, a najveći broj zaraženih dolazi upravo iz Osijeka i Našica.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments