Ravnatelj Zubčić: Bolnica nastavlja raditi punim kapacitetom

Datum:

Ipak, treba reći kako je u ponedjeljak ujutro  na području Osječko – baranjske županije 120 hospitaliziranih  bolesnika i to njih 82 u osječkoj bolnici,  28 u našičkoj bolnici, a 23 osobe su na respiratoru.

–  Četvrti val nas je ipak iznenadio s brojem oboljelih. Mi smo u startu pripremili  130 kreveta, ali sada smo te kapacitete digli već na 150 ležajeva. Treba reći da osječka bolnica i dalje ima jednu od najstrožih trijaža na ulazu u ustanovu u Hrvatskoj, a time štitimo i pacijente i osoblje. Istina je da naše osoblje sada već godinu i pol živi  u epidemiji i da je velik broj djelatnika iscrpljen i zbog toga im maksimalno pokušavamo izaći u susret, komentirao je doc. Zubčić.

Ono što je zanimljivo je i da je na osječkom području prošlog tjedna  prvom dozom cjepiva protiv koronavirusa cijepljeno 76 posto osoba više  nego samo tjedan ranije što ukazuje na činjenicu da interes građana za cijepljenjem ipak raste. Recimo i kako je stožer Osječko – baranjske županije u ponedjeljak objavio kako je na ovom području registrirano 76 novih pozitivnih nalaza, a najveći broj zaraženih dolazi upravo iz Osijeka i Našica.

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Beroš: Svi su pozvani pridonositi i sudjelovati u reformi

Zdravstvena pismenost ima nemjerljivu važnost, a osobito nam ju...

Odluke HZZO-a o financiranju rada pripravnika i pomagalima

HZZO će i nadalje financirati rad doktora medicine bez...

COVID-19 ostaje globalna prijetnja zdravlju

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) u ponedjeljak je objavila da...

Virusne bradavice – zašto nastaju i kako ih liječiti objašnjava dr. Tolušić Levak

Verukozne promjene kože ili bradavice su česte dobroćudne tvorbe...