fbpx
AktualnoPrvi Centar za kronične bolesti uspostavljen u samoborskom Domu zdravlja

Prvi Centar za kronične bolesti uspostavljen u samoborskom Domu zdravlja

Prvi je to takav Centar uspostavljen u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a ovisno o njegovim rezultatima plan je jednake Centre uspostaviti u svim ispostavama domova zdravlja Zagrebačke županije. 

Kako je objasnila Irena Dany Holetić, voditeljica ispostave DZ u Samoboru, cilj je kroničnim bolesnicima omogućiti kontinuirano praćenje njihovog zdravstvenog stanja, a dodatno stanovnicima ruralnih područja koji neće trebati dolaziti u Dom zdravlja nego će se ići k njima s mobilnom opremom. Isti ovaj Dom zdravlja ovih je dana u funkciju stavio novi, milijun kuna vrijedan, RTG uređaj, a tim je ojačan novom ordinacijom još jedne pedijatrice. 

Nedostatak liječnika, kako je rekao župan Stjepan Kožić, odražava se i na županijski Dom zdravlja stoga Zagrebačka županija plaća specijalizaciju za devet liječnika dok se europskim sredstvima specijalizacija plaća za njih još 16. 

Dakle, imamo 25 liječnika na specijalizaciji koja se ne može obaviti preko noći no kada je oni završe imat ćemo kadar koji će podići kvalitetu liječenja stanovnika županije – rekao je župan Kožić.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike