Uključite se u prikupljanje podataka i prijavu nuspojava
Foto: pexels

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) poziva sve zainteresirane osobe da se uključe u neintervencijsko ispitivanje pod nazivom Prospektivno praćenje sigurnosti cjepiva protiv bolesti COVID-19 u Europi na temelju ishoda koje su prijavile cijepljene osobe, koje se provodi na razini EU u sklopu projekta vACCine covid-19 monitoring readinESS (ACCESS).

Riječ je o prospektivnom intenzivnom praćenju cjepiva protiv bolesti COVID-19 koje će omogućiti prikupljanje podataka o cjepivima, uključujući podatke o nuspojavama nakon cijepljenja, njihovom tijeku i ishodu, težini i ozbiljnosti te potencijalnim čimbenicima rizika, izravno od cijepljenih osoba u gotovo stvarnom vremenu.
U Hrvatskoj u ispitivanje se mogu uključiti sve cijepljene osobe, najkasnije šest dana nakon primitka prve ili treće doze cjepiva, neovisno o cjepivu koje su primile.

Ispitivanje se provodi putem upitnika dostupnih putem informacijskog sustava HALMED-a pod nazivom OPeN, u sklopu kojeg je moguće i elektroničko prijavljivanje sumnji na nuspojave.Sustavu OPeN možete pristupiti putem poveznice https://open.halmed.hr/.

Sve informacije, uključujući postupak registracije, dostupne su  na stranicama HALMED-a.

Sva pitanja vezana uz ispitivanje ili način sudjelovanja mogu se uputiti HALMED-u na

ispitivanje.COVID-19@halmed.hr

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments