fbpx
VijestiPovlače se konkretni daljinski upravljači, dodaci za inzulinsku pumpu

Povlače se konkretni daljinski upravljači, dodaci za inzulinsku pumpu

Navedeni daljinski upravljači su, kako stoji u obavijesti HALMED-a, dodaci za inzulinsku pumpu MiniMed 508 i Paradigm koji omogućuju pokretanje rada jednog od programa (koji pomaže programirati određenu količinu inzulina ili bolusa) te zaustavljanje rada bez pritiskanja gumba na pumpi.

– Proizvođač je utvrdio da postoji rizik vezan uz kibernetičku sigurnost daljinskog upravljača koji bi potencijalno mogao omogućiti neovlaštenoj osobi u neposrednoj blizini korisnika inzulinske pumpe da kopira bežične RF signale iz korisnikovog daljinskog upravljača (primjerice dok je korisnik u procesu isporuke bolusa putem daljinskog upravljača) i reproducira ih kasnije. U navedenom slučaju može doći do kašnjenja, prekida isporuke inzulina korisniku ili pak do isporuke dodatnog bolusa inzulina, što može uzrokovati hipoglikemiju ili hiperglikemiju – navodi HALMED.

Navedeni modeli se više ne proizvode niti distribuiraju, a oni koji ih koriste navode se na upute u prilogu proizvođačeve sigurnosne obavijesti.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike