fbpx
VijestiPonovno aktivan COVID info centar za komunikaciju s obiteljima oboljelih

Ponovno aktivan COVID info centar za komunikaciju s obiteljima oboljelih

U skladu s razvojem epidemiološke situacije KBC Rijeka stalno se organizacijski prilagođava da bi u svakom trenutku mogao zbrinuti rastući broj COVID bolesnika kojima je potrebna hospitalizacija, ali i u maksimalnom opsegu nastavio pružati sve ostale zdravstvene usluge. S obzirom na povećanje broja COVID odjela i specifičnosti njihovog kliničkog rada, po uspješnom modelu primijenjenom u prethodnom pandemijskom valu, KBC Rijeka od četvrtka, 4. studenoga ponovno otvara COVID info centar kao središnju jedinicu koja će unaprijediti komunikaciju s obiteljima oboljelih.

U info centru će građanima na raspolaganju biti komunikacijski tim sastavljen od posebno educiranih liječnika i medicinskih sestara uz podršku kliničkih psihologa koji će davati informacije o stanju pojedinih pacijenata oboljelih od COVID-a. Članovi obitelji moći će u infocentru dobiti informacije u kojoj se fazi obrade bolesnik nalazi ili na kojem je odjelu smješten te posredovati u direktnom i detaljnom informiranju od medicinskog tima koji o dotičnom bolesniku skrbi na bolničkom odjelu. Članovi komunikacijskog tima u infocentru bit će u stalnom kontaktu s koordinatorima COVID odjela u KBC-u Rijeka.

Građani će moći nazvati članove komunikacijskog tima svaki radni dan od 8 do 16 sati na brojeve 091-1658 197 i 091- 1658 293. Subotom, nedjeljom i blagdanom informacije će u info centru biti dostupne od 10 do 14 sati. Redovni kontakt-telefoni za informacije o pacijentima smještenima u KBC-u Rijeka objavljeni na mrežnim stranicama KBC-a (www.kbc-rijeka.hr) ostaju i dalje dostupni u terminima za informiranje. Zbog dinamike rasta broja pacijenata i otvaranja novih COVID odjela moguće su i promjene o kojima će KBC Rijeka izvijestiti javnost.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike