UdrugeBrini o svom mozgu, brinemo i mi - moto kojim je obilježen dan moždanog udara

Brini o svom mozgu, brinemo i mi – moto kojim je obilježen dan moždanog udara

U organizaciji Klinike za neurologiju KBC-a Rijeka, Društva za neurodegenerativne i ostale neurološke bolesti,  Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, na Korzu je bio postavljen štand na kojem su građani mogli dobiti edukativne materijale o moždanom udaru – prvom uzroku invalidnosti i drugom uzroku smrtnosti u Hrvatskoj, a sve s ciljem podizanja svijesti o važnosti prevencije i liječenja akutnog moždanog udara.  

Prilikom posjete infoštandu, zamjenica župana Marina Medarić naglasila je da Primorsko-goranska županija pomaže u svim javno-zdravstvenim aktivnostima neovisno o tome provode li ih županijske ustanove ili, kao u ovom slučaju, KBC Rijeka. “To je jako važno, pogotovo u ovim uvjetima pandemije gdje svi brinemo o koroni, a možda zanemarujemo simptome drugih bolesti. Kroz naše ustanove i udruge sufinanciramo preventivne akcije kojima se podiže svijest ljudi o važnosti očuvanja vlastitog zdravlja”, naglasila je Medarić te dodala kako je zabrinjavajući podatak da je moždani udar među prvim uzročnicima invaliditeta i smrtnosti.

Uz to, organizirana su u Gradskoj vijećnici predavanja za građane na temu moždanog udara uglednih predavača doc. dr. Vladimire Vuletić, predstojnice Klinike za neurologiju KBC-a Rijeka, doc. dr. Davida Bonifačića, dr. sc. Marine Bralić, dr. Boris Bezak i doc. dr. Ines Strenja.

Vrijedi podsjetiti da je Klinika za neurologiju KBC-a Rijeka primila ovog listopada nagradu „The ESO Angels Initiative Gold Status” Europske organizacije za liječenje moždanog udara (European stroke organization) za 2021. kao potvrdu visoke stručnosti i organizacije ranog postavljanja dijagnoze s ciljem što bržeg započinjanja liječenja moždanog udara.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

spot_img

Istražite

Popularno