Osiguranici iz Bosne i Hercegovine mogu u KBC Split za teže bolesti, posebno srčani

Datum:

Osiguranici iz Bosne i Hercegovine odsad će moći na liječenje u splitsku bolnicu. Danas je potpisan Ugovor o poslovnoj suradnji između Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine i KBC-a Split.

Ugovor su potpisali direktorica Zavoda Vlatka Martinović i ravnatelj KBC Split dr. Julije Meštrović. U njemu među ostalim stoji mogućnost upućivanja osiguranika Zavoda u KBC Split za neke složenije metode liječenja koje se u toj dalmatinskoj bolnici redovito i uspješno provode.

Olakšanje srčanim bolesnicima

Osiguranici iz Bosne i Hercegovine prvenstveno će imati mogućnost liječenja. Riječ je o onima s teškim oštećenjima krvnih žila srca. Potom na one s ugrožavajućim srčanim aritmijama. I to kada je za navedene bolesti potrebno provoditi složene dijagnostičke postupke i liječenje invazivnim metodama.

Opekline dio ugovora

– U KBC-u Split će se liječiti i osiguranici Zavoda s teškim opeklinama. Ovaj Ugovor predstavlja veliki iskorak u liječenju pacijenata s navedenim bolestima. Već od danas potpisom Ugovora postaje osiguranicima iz Federacije BiH dostupno liječenje. Posebno navedenim metodama u KBC-u Split. To je još jedan iskorak u kontinuiranom nastojanju Zavoda za poboljšanjem usluga liječenja iz svoje nadležnosti, kazao je ravnatelj KBC Split dr. Julije Meštrović.

Očekuje se da će Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine slične ugovore zaključiti i s drugim klinikama. Također, da će se zalagati za povećanjem sredstava. Time će se otvarati mogućnosti pružanja usluga liječenja i opskrbe lijekovima.

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Covid lijekovi nisu za sve hospitalizirane, omikron podvarijante ne reagiraju na Paxlovid

Sigurnost lijekova, procjena njihove učinkovitosti i nuspojava - dio...

Dr. Šapina s kolegama spasio 14godišnjaka koji se gušio kikirikijem

Koliko udah orašastih plodova može biti opasan ako nema...

Oralna kontracepcija – od čega se sastoji i kako funkcionira

Hormonska oralna kontracepcija najčešće se sastoji od kombinacije progestina...

Recepti dr. Brozina za osobe s celijakijom i za krvožilno zdravlje

Zdravi ljetni deserti, pogotovo za osobe s celijakijom su...