AktualnoOpet pada CEZIH - stoji dio uputnica, recepata i nalaza

Opet pada CEZIH – stoji dio uputnica, recepata i nalaza

Liječnici u primarnoj zdravstvenoj zaštiti tvrde da s informatičkim sustavom CEZIH imaju probleme već tjedan dana. Već dva dana u sustavu stoje neposlane uputnice i recepti, a ne stižu ni nalazi pacijenata.

Predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu, Ivica Belina, kaže da ga je zbog problema s CEZIH-om kontaktirao niz liječnika u primarnoj zaštiti. U petak je liječnicima obiteljske medicine javljeno da HZZO “radi na otklanjanju poteškoća”. Obavijest ponovljena u ponedjeljak.

Najviše ordinacija obiteljske medicine je na MCS programu (60 posto) koji zastarjela informatička oprema HZZO-a ne može pratiti. Sustav ne može podnijeti tu količinu informacija.

Iz Centralnog zdravstvenog informacijskog sustava su izvijestili javnost da u idućim danima očekuju potpuno otklanjanje problema. Nemogućnost spajanja u sustav nastao je zbog sigurnosne nadogradnje programa za zaštićeno spajanje na pristupni sustav vanjskih korisnika, izvijestio je CEZIH.
U obavijesti ističu kako proizvođač opreme i tehnička podrška intenzivno rade na otklanjanju problema.
U CEZIH-u su u utorak ustvrdili da su njihovi inženjeri zaobilaznim načinima uspjeli gotovo normalizirati rad. To je niz liječnika u primarnoj dan kasnije opovrgnuo tvrdeći da i dalje imaju problema s informatičkim sustavom.
Potpuno otklanjanje problema očekuje se u idućim danima čim proizvođač dostavi novu, prilagođenu verziju nadogradnje programa za zaštićeno spajanje vanjskih korisnika. Do tada su dane preporuke svim informatičkim podrškama zdravstvenih ustanova na kakav način korisnicima omogućiti spajanje, stoji u obavijesti.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike