fbpx
AktualnoObiteljski liječnici Berošu: dosta je da za svoje propuste okrivljujete druge

Obiteljski liječnici Berošu: dosta je da za svoje propuste okrivljujete druge

  • Ministar Beroš kao „veliku disfunkcionalnost“ u primarnoj zdravstvenoj zaštiti naveo je „upućivanje nehitnih stanja u bolničke hitne“ te „nedovoljan odaziv liječnika primarne“ u mobilne timove za cijepljenje ljudi koji su nepokretni ili teško bolesni. Ministar Beroš u oba je slučaja iznio potpunu laž i bez ikakvog činjeničnog utemeljenja, ogromne propuste u funkcioniranju zdravstvenog sustava – a koje svi pacijenti najbolje osjete na svojoj koži – pokušao svaliti na leđa obiteljskih doktora.

Čekanje pretrage mjesecima

Odgovorili su ministru Berošu zašto pacijenti samostalno odlaze u hitnu – zato jer pretrage čekaju mjesecima i duže. Ministrov prst uperen u njih kao krivce iz KOHOM-a su odrezali porukom da su više puta od HZZO-a tražili podatke koliko je obiteljskih liječnika i s kojim simptomima slalo svoje pacijente u hitnu. Nisu dobili odgovor.
Komentirali su i ministrovu kritiku da ne sudjeluju u cijepljenju pa tako ni u mobilnim timovima za cijepljenje starih i nepokretnih građana.

 

Cijepljenje u RH gotovo u svim segmentima posao je obiteljskih liječnika pa ministrovu, potpuno neutemeljenu, prozivku ne možemo tumačiti drugačije nego još jednim sramotnim podcjenjivanjem i smišljenim napadom na nas. Liječnicima obiteljske medicine ujedinjenima u KoHOM dosta je toga da za svoje propuste ministar okrivljuje druge – poručili su obiteljski liječnici.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike