Najviše zaraženih od početka pandemije – 7315, preminulo 50 ljudi
ravnatelj HZJZ-a, Krunoslav Capak, foto: Željko Lukunić/PIXSELL

U posljednja 24 sata zabilježeno je rekordnih 7315 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, a preminulo je 50 osoba, izvijestio je u Nacionalni stožer civilne zaštite.

Toliko velik broj novooboljelih Hrvatska nije imala od početka epidemije prije godinu i pol dana. Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 34.296, na bolničkom je liječenju 1940 pacijenata, a na respiratoru su 254 pacijenta.
S obzirom na trenutačan broj novozaraženih možemo očekivati da će bolničke krevete dnevno trebati 500 do 600 novih ljudi,  izjavio je epidemiolog Branko Kolarić, član vladina Znanstvenog savjeta, za Hrvatski radio.
Zbog velikog porasta interesa građana za cijepljenje, diljem Hrvatske otvaraju se stotine novih cijepnih punktova.
U Zagrebu se može cijepiti na osam novih punktova Domova zdravlja, dva punkta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, sedam punktova ljekarni i u paviljonu 9 Zagrebačkog velesajma. Ondje se do 11 sati odazvalo više od 1000 ljudi.

U Hrvatskoj je jučer utrošeno 24.505 doza cjepiva, a 15.204 osobe cijepljene su prvom dozom, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo na svojoj internetskoj stranici.
U zagrebačkom NZJZ-u “Dr. Andrija Štampar” više od 50 posto jučer testiranih bilo je pozitivno. U „Štamparu” kažu da je većinom riječ o mlađoj populaciji koja se zbog hladnog vremena druži u zatvorenim prostorima.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments