Najveći broj prijavljenih nuspojava od AstraZeneca cjepiva

Datum:

To je cjepivo s najvećim brojem prijavljenih nuspojava u Austriji, dok je najmanje nuspojava prijavljeno za Pfizerovo cjepivo – 2,27 posto, objavio je Državni ured za sigurnost u zdravstvu (BASG).
Cijepljeni Moderninim cjepivom prijavili su nuspojave u 3,49 posto slučajeva, a za Johnson&Johnson u 5,55 posto slučajeva. Izvještaj o nuspojavama temelji se na 10,7 milijuna doza cjepiva podijeljenih u Austriji od kraja prosinca 2020. do kraja rujna ove godine.
“Prijavljene nuspojave odgovaraju i po intenzitetu i po učestalosti podacima iz studija pojedinih proizvođača koje su podnesene uoči izdavanja dozvola”, priopćeno je iz ureda.
Uredu je prijavljeno i 177 smrtnih slučajeva nakon cijepljenja, od kojih je u dva slučaja otkrivena povezanost smrti s cijepljenjem.  Kod četvero umrlih je obdukcijom isključena veza, 20 preminulih je cijepljeno tijekom inkubacije koronavirusa od kojeg su kasnije umrle, a u 34 slučaja radilo o oboljelima od teških bolesti koje su prethodile cijepljenju.
Točan uzrok smrti još nije utvrđen u 117 preminulih, navodi se u izvješću.

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Potezi EU zemalja za rješavanje čekanja i zastoja u zdravstvu

Više od 1,1 milijun umrlih od covida u EU,...

Upozorenje iz Klaićeve: Četiri djeteta godišnje usmrte opekline

U Hrvatskoj se godišnje više od 3000 djece i...

Prof. Roje objašnjava što se starenjem događa s našim licem i kako usporiti taj proces

Jedno je jasno- prirodu ne možemo pobijediti, starenje ne možemo zaustaviti, ali ga ipak možemo usporiti. Zašto lice stari, zašto dobivamo bore i podočnjake te kako stariti sa stilom, pitanja su na koja odgovore daje izv. prof. dr. sc. Željka Roje, otorinolaringolog i kirurg glave i vrata.

Pomagala za inkontinenciju nedostupna, upitna dostupnost i ostalih

Koordinacija za medicinske proizvode Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) upozorava...