fbpx
AktualnoNa račun države i dalje će se testirati samo necijepljeni, vjerovatno do 4. siječnja

Na račun države i dalje će se testirati samo necijepljeni, vjerovatno do 4. siječnja

Istovremeno je ravnatelj HZJZ, dr. Krunoslav Capak, ovih dana u javnosti provukao kako testiranje na račun države službenicima neće dugo trajati. Dokad će država zaposlenicima javnih ustanova koji se nisu cijepili ili nisu preboljeli covid, plaćati testiranje još se ne govori no u najboljem slučaju ovaj Božinovićev datum se može uzeti evidentno kao krajnji rok.
Faza je to u kojoj se očekuje daljnji porast procijepljenosti, a s obzirom na veliki broj novozaraženih bit će puno i onih s covid potvrdama uime preboljenja pandemijske zaraze.

Dotad realno diskriminirani ostaju cijepljeni jer budući da i cijepljeni obolijevaju, bez simptoma oni nemaju mogućnost testirati se na račun države. Izuzetak su, dakako, simptomi i svakodnevna PCR testiranja. Brza antigenska testiranja cijepljenih zaposlenika u javnim službama država naprosto ne može financirati što ne znači da i oni ne mogu i oboljeti i prenositi virus.

Prema dosadašnjim podacima znanost će poručiti da mogu, ali ponajprije s lakšim oblicima bolesti i u manjoj mjeri su zarazni. U svakom slučaju uvođenje covid potvrda u javne ustanove izazvalo je i bunt koji se ne vidi na televiziji, a to je u mikro sredinama tih ustanova gdje pravo na test nemaju cijepljeni. Nije stvar, dakle, u tome da se diskriminiraju oni kojima se plaća bris nego se takvima treba gledati i ove druge koji to pravo nemaju.

Ovakvim trenutnim rješenjem država s jedne strane hoće omogućiti funkcioniranje institucija, necjepišama rad, ali sasvim je jasno kako ni taj trošak neće moći dugo tolerirati stoga je očekivanje da se apsolutno svi testiraju na teret HZZO-a iluzorno.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike