Na jugu visok broj novozaraženih od korone, cijepi se 500 ljudi tjedno

Datum:

Brojka od 163-oje zaraženih najveća je nakon 31.ožujka ove godine kada je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno 166 zaraženih koronavirusom.

Protekloga tjedna broj oboljelih se kretao između 80 i 110 oboljelih, a trend rasta se nastavlja, pa postoji mogućnost prelaska na online nastavu budući da je udio djece školske dobi među oboljelima oko 30 posto.
Prema podacima od utorka, tri su osobe preminule u dobi od 51 do 73 godine dok je od početka pandemije od koronavirusa umrlo 177 osoba. Udio zaraženih među testiranima je oko 20 posto, a najviše oboljelih je iz Dubrovnika i Metkovića. U Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirano je 30 osoba pozitivnih na koronavirus od kojih je šest pacijenata na respiratoru.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji i dalje se provodi tjedno cijepljenje bez najave, podaci Doma zdravlja Dubrovnik govore o 500 cijepljenih na tjedan. Brojka je manja u odnosu na ljetne mjesece kada se cijepilo i do tisuću osoba, a novost od kraja listopada je cijepljenje boosterom, odnosno trećom dozom cjepiva koje je namijenjeno starijima od 65 godina koji su cijepljeni prije 6 mjeseci i više, kao i imunokomprimitiranima koji se cijepe prema preporuci liječnika specijalista.

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja, ono je odgovornost svih nas

Problemi mentalnog zdravlja i poremećaja ponašanja glavni su uzrok...

Sezona je kolinja, a time i trihinele. Odnesite meso na pregled.

Stručnjaci za javno zdravstvo ovih dana iznova upozoravaju na...

Rušenje preporuke o unosu najmanje dvije litre vode dnevno

Konzumacija osam čaša vode dnevno postala je opće prihvaćena...