Na jugu visok broj novozaraženih od korone, cijepi se 500 ljudi tjedno
OB Dubrovnik, foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Dubrovačko-neretvanska županija ima 163 nova slučaja zaraze koronavirusom, a aktivnih slučajeva je 799 što je čini jednom od županija s najvećim brojem zaraženih u RH na broj stanovnika.

Brojka od 163-oje zaraženih najveća je nakon 31.ožujka ove godine kada je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno 166 zaraženih koronavirusom.

Protekloga tjedna broj oboljelih se kretao između 80 i 110 oboljelih, a trend rasta se nastavlja, pa postoji mogućnost prelaska na online nastavu budući da je udio djece školske dobi među oboljelima oko 30 posto.
Prema podacima od utorka, tri su osobe preminule u dobi od 51 do 73 godine dok je od početka pandemije od koronavirusa umrlo 177 osoba. Udio zaraženih među testiranima je oko 20 posto, a najviše oboljelih je iz Dubrovnika i Metkovića. U Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirano je 30 osoba pozitivnih na koronavirus od kojih je šest pacijenata na respiratoru.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji i dalje se provodi tjedno cijepljenje bez najave, podaci Doma zdravlja Dubrovnik govore o 500 cijepljenih na tjedan. Brojka je manja u odnosu na ljetne mjesece kada se cijepilo i do tisuću osoba, a novost od kraja listopada je cijepljenje boosterom, odnosno trećom dozom cjepiva koje je namijenjeno starijima od 65 godina koji su cijepljeni prije 6 mjeseci i više, kao i imunokomprimitiranima koji se cijepe prema preporuci liječnika specijalista.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments