fbpx
AktualnoMinistar Beroš: Pad broja zaraženih i hospitaliziranih

Ministar Beroš: Pad broja zaraženih i hospitaliziranih

Ustvrdio je da je udio zaraženih među  testiranima 33,97 posto što je manje za 16 posto u odnosu na tjedan dana ranije, odnosno 30,5 posto u odnosu na brojke prije dva tjedna.
U bolničkom sustavu, kaže Beroš, bilježi se blaži pad broja hospitaliziranih, pa su na bolničkom liječenju trenutno 2352 osobe, a na respiratoru je 321 bolesnik.

-I dalje su veliki kapaciteti namijenjeni zbrinjavanju covid bolesnika, a većinu kapaciteta pune necijepljeni, čime se utječe na izvršavanje ostalih nehitnih medicinskih programa, rekao je Beroš.

Izvješća liječnika obiteljske medicine o pozivima necijepljenima starijima od 65 godina na cijepljenje pokazuju da su dvije trećine kontaktiranih odbili primiti cjepivo.

Od uvođenja covid potvrda detektirano je 8745 pozitivnih pri brzom antigenskom testiranju, čime je prema epidemiološkoj projekciji spriječena zaraza 43.725 ljudi, od kojih bi 648 bilo hospitalizirano, a 196 umrlo.
Do danas je izdano 4.046.424 digitalnih potvrda za 2.849.771 osobu.
-Posljednjih dana smanjuje se broj novih slučaja, no broj onih koji su izgubili bitku je visok, zato ponovno pozivamo na cijepljenje, posebno starije građane i one s komorbiditetima, poručio je Beroš.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike