fbpx
AktualnoMinistar Beroš: oko 200 uzoraka na analizi u ECDC-u, svima preporučujem treću dozu

Ministar Beroš: oko 200 uzoraka na analizi u ECDC-u, svima preporučujem treću dozu

„Ne možemo reći je li to doista posljedica hladnijeg vremena i nekakvih okupljanja ili širenja omikron-varijante. Imamo osam potvrđenih slučajeva oboljenja od omikrona, četiri su u Zagrebu i četiri u Splitu. Oko 200 uzoraka upućeno je u ECDC na daljnju obradu, podatke ćemo znati za desetak dana, to jest povećava li se broj zaraženih omikron-varijantom”, istaknuo je ministar na konferenciji za novinare nakon Vlade.

Od 16. studenoga, kada su uvedene covid potvrde u javnom sektoru, brzim antigenskim testovima testirano je 681.309 osoba, od kojih su 9814 bile pozitivne.

Beroš ističe da je od uvođenja obaveznih covid potvrda u zdravstvu testirano 45.438 zdravstvenih djelatnika, među kojima je njih 1115 bilo pozitivno. Ministar zdravstva ispričao se ako je zbunio javnost svojim izjavama, poput one da se još nije cijepio trećom dozom zbog razine antitijela koju ima.

„ Želim poslati jasnu poruku, da zbog dolaska omikrona, svima se preporučuje treća doza, ako mi obveze dopuste, ja ću je primiti u petak”, poručio je i istaknuo da moramo biti spremni na mogućnost bržeg širenja omikron-varijante u Hrvatskoj.

 

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike