Liječnički sindikat o Savjetu za provedbu reforme: Za nas tu nema mjesta

Datum:

Objavom su iz HLS-a izrazili stav da, uz čast imenovanim članovima, u ovom Savjetu nema njihova predstavnika kao ni predstavnika HLK ili primarne zdravstvene zaštite.

Doduše, u dotično tijelo je imenovan predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora, koji zastupa struku i stručan rad liječnika pa ćemo, nadamo se, u reformi konačno dobiti decidirane i ozakonjene normative rada liječnika… barem za redovno radno vrijeme. Optimizam ili utopija? Jer svi mi koji radimo u sustavu znamo, da zbog nedostatka liječnika, već odavno radimo istovremeno na više radilišta, a opseg poslova koje obavljamo nema nikakve veze s normama u civiliziranom svijetu niti s normalnim i mirnim radnim uvjetima. O tome nešto više zna Hrvatski liječnički sindikat, ali za nas u savjetodavnom tijelu nema mjesta jer se o tome u reformi vjerojatno ne treba voditi računa, dio je stava koji je HLS objavio na svojoj Facebook stranici.

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Potezi EU zemalja za rješavanje čekanja i zastoja u zdravstvu

Više od 1,1 milijun umrlih od covida u EU,...

Upozorenje iz Klaićeve: Četiri djeteta godišnje usmrte opekline

U Hrvatskoj se godišnje više od 3000 djece i...

Prof. Roje objašnjava što se starenjem događa s našim licem i kako usporiti taj proces

Jedno je jasno- prirodu ne možemo pobijediti, starenje ne možemo zaustaviti, ali ga ipak možemo usporiti. Zašto lice stari, zašto dobivamo bore i podočnjake te kako stariti sa stilom, pitanja su na koja odgovore daje izv. prof. dr. sc. Željka Roje, otorinolaringolog i kirurg glave i vrata.

Pomagala za inkontinenciju nedostupna, upitna dostupnost i ostalih

Koordinacija za medicinske proizvode Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) upozorava...