AktualnoKirurg Igor Alfirević v.d. ravnatelja bolnice Sv. Duh

Kirurg Igor Alfirević v.d. ravnatelja bolnice Sv. Duh

Upravno vijeće Kliničke bolnice Sveti Duh u četvrtak je jednoglasno imenovalo dosadašnjeg zamjenika ravnateljice, kirurga Igora Alfirevića v.d. ravnateljem bolnice.
Alfirević je imenovan na izvanrednoj sjednici bolničkog Upravnog vijeća nakon neopozive ostavke dosadašnje ravnateljice Ana-Marie Šimundić.
Doc.dr.sc. Igor Alfirević od 1. je ožujka 2023. zaposlen na Klinici za kirurgiju na Svetom Duhu. Nepuna dva mjeseca kasnije Upravno ga je vijeće imenovalo zamjenikom ravnateljice.
Karijeru je započeo 1990. godine kao liječnik stažist u KBC-u Zagreb, a potom u Hitnoj službi u Velikoj Gorici.
Od 1992. do 1997. radio je kao specijalist opće kirurgije Klinike za kirurgiju Zavoda za kardiokirurgiju KBC-a Zagreb.
Posljednjih 26 godina radio je na poziciji kardiokirurga Klinike Magdalena, u kojoj je od 2010. do 2016. bio pomoćnik ravnatelja za kvalitetu; od 2012. do 2021. pomoćnik ravnatelja za znanstveno-nastavnu djelatnost te od 2010. do 2021. voditelj Odjela kardiokirurgije.
Dr. Alfirević je vodio projekt uspostave međunarodne akreditacije prema akreditacijskim standardima u zdravstvu; uvođenje ISO standarda čime je Klinika „Magdalena“ postala prva akreditirana bolnica u Hrvatskoj prema međunarodnim standardima i stekla Platinasti standard kvalitete od strane Accreditation Canada International.
Upravno vijeće zahvalilo je bivšoj ravnateljici na uloženom trudu i radu na unapređenju funkcioniranja bolnice tijekom trajanja mandata.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike