Kinezi optužuju SAD za stvaranje i puštanje koronavirusa iz laboratorija

Datum:

Na zaključke su reagirali iz Kine, konkretno na onaj kojim nije isključena mogućnost da je novi koronavirus pobjegao iz kineskog laboratorija.

Politički motivirana laž, tako su iz Kine komentirali taj zaključak te su iz tamošnjeg Ministarstva vanjskih demantirali prozivke kako nisu surađivali s istraživačkim timom. Prebacuju lopticu na drugi kraj svijet, točnije na Ameriku i sada iz Kine dolaze vijesti poput “kontrolirajte laboratorij Fort Detrick”. Tamo pak, Kinezi tvrde, Amerikanci razvijaju koronavirus kao biooružje.

Žalosno, no istinito, ovo su vijesti koje prate virus koji je ubio više od šest milijuna ljudi u svijetu. Svijetu koji će evidentno ostati zakinut za provjerenu činjeničnu informaciju kako je došlo do ove pandemije modernog doba. Mlitava reakcija svijeta pa tako i ključnih organizacija u početku pandemije brzo je zaboravljena, s istragom se krenulo prilično odgođeno, a njezin rezultat ni danas ne postoji. Štoviše, i u trećoj godini pandemije glavni rezultat koji svi skupa imamo jest (geo)političko nadmudrivanje.

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Potezi EU zemalja za rješavanje čekanja i zastoja u zdravstvu

Više od 1,1 milijun umrlih od covida u EU,...

Upozorenje iz Klaićeve: Četiri djeteta godišnje usmrte opekline

U Hrvatskoj se godišnje više od 3000 djece i...

Prof. Roje objašnjava što se starenjem događa s našim licem i kako usporiti taj proces

Jedno je jasno- prirodu ne možemo pobijediti, starenje ne možemo zaustaviti, ali ga ipak možemo usporiti. Zašto lice stari, zašto dobivamo bore i podočnjake te kako stariti sa stilom, pitanja su na koja odgovore daje izv. prof. dr. sc. Željka Roje, otorinolaringolog i kirurg glave i vrata.

Pomagala za inkontinenciju nedostupna, upitna dostupnost i ostalih

Koordinacija za medicinske proizvode Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) upozorava...