I Moderna traži odobrenje covid cjepiva za djecu

Datum:

Očekuje se da bi Pfizerovo cjepivo za djecu do 11 godina u Europi moglo biti odobreno u prosincu, no Moderna, koja je kasnije predala zahtjev, još će morati pričekati.
Moderna je krajem listopada izvijestila o pozitivnim rezultatima svojih kliničkih ispitivanja kod djece od šest do 11 godina jer je cjepivo prouzročilo „snažan imuni odgovor”.
Cjepivo Moderne u Europskoj uniji trenutno je odobreno za starije od 12 godina. No, nekoliko je europskih zemalja preporučilo da to cjepivo ne uzimaju osobe ispod 30 godina zbog rizika od miokarditisa.
S druge strane oceana, u SAD-u prošloga je tjedna kao prvo odobreno Pfizerovo cjepivo za djecu od 5 do 11 godina, a samo u tjedan dana već je njime cijepljeno 900.000 djece.
Zanimljivo je i da je u toj zemlji Moderna dobila odobrenje samo za starije od 18 godina.
Moderna je nedavno objavila da provodi i klinička ispitivanja cjepiva za još mlađu djecu – između šest mjeseci i pet godina.

 

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Potezi EU zemalja za rješavanje čekanja i zastoja u zdravstvu

Više od 1,1 milijun umrlih od covida u EU,...

Upozorenje iz Klaićeve: Četiri djeteta godišnje usmrte opekline

U Hrvatskoj se godišnje više od 3000 djece i...

Prof. Roje objašnjava što se starenjem događa s našim licem i kako usporiti taj proces

Jedno je jasno- prirodu ne možemo pobijediti, starenje ne možemo zaustaviti, ali ga ipak možemo usporiti. Zašto lice stari, zašto dobivamo bore i podočnjake te kako stariti sa stilom, pitanja su na koja odgovore daje izv. prof. dr. sc. Željka Roje, otorinolaringolog i kirurg glave i vrata.

Pomagala za inkontinenciju nedostupna, upitna dostupnost i ostalih

Koordinacija za medicinske proizvode Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) upozorava...