HZJZ odgovorio Bakiću i Laucu uz citat Ive Andrića

Datum:

Uz citat Ive Andrića; „Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!”, HZJZ objavio je priopćenje. Nije to klasično priopćenje. Tekst kojim nacionalna adresa za javno zdravlje reagira na posljednje „natezanje” struke s dvojcem Bakić – Lauc. Nedavno je, podsjetimo, reagirao HUBOL, prijave podignula Hrvatska liječnička komora. A sve zbog njihovih stavova o pandemiji kroz koje optužuju liječnike za kojekakve manipulacije. Štoviše, iz liječničkih udruga su upozorili kako je zbog ovoga huškanja došlo do niza prijetnji liječnicima.

Ne možemo šutjeti ako netko nestručan i građanskim jezikom rečeno neuljuđen i pri tome izrazito zlonamjeran, javno napadne osobe koje o temi rasprave imaju formalne i stvarne kvalifikacije, dugogodišnje iskustvo, stručnu i znanstvenu podlogu priznatu u Hrvatskoj i inozemstvu te su zaposleni u institucijama zaduženim za javne zdravstvene politike u RH.
Stručnjaci zaposleni u zavodima za javno zdravstvo i srodnim i suradnim institucijama su tijekom pandemije bolesti COVID -19 koja je pogodila čitav svijet nastojali svojim stručnim radom i znanjem u borbi s novom i nepoznatom bolesti, često uz velika osobna odricanja, određivati, planirati i provoditi postupke kojima će najbolje zaštititi život i zdravlje svakog pojedinca i ukupnog stanovništva naše zemlje. Dakako da ne možemo dopustiti da se sada te mjere i naš rad kojima su spašeni mnogi životi ismijavaju i obezvrjeđuju, dio je teksta Zavoda koji u cjelosti možete pročitati ovdje.

Pozvali su sve da dignu glas protiv ovakvih postupaka te medije da ne ustupaju prostor za iznošenje neistina.

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Beroš: Svi su pozvani pridonositi i sudjelovati u reformi

Zdravstvena pismenost ima nemjerljivu važnost, a osobito nam ju...

Odluke HZZO-a o financiranju rada pripravnika i pomagalima

HZZO će i nadalje financirati rad doktora medicine bez...

COVID-19 ostaje globalna prijetnja zdravlju

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) u ponedjeljak je objavila da...

Virusne bradavice – zašto nastaju i kako ih liječiti objašnjava dr. Tolušić Levak

Verukozne promjene kože ili bradavice su česte dobroćudne tvorbe...