fbpx
AktualnoHLK traži razrješenje Lauca zbog nestručnih javnih tumačenja i omalovažavanja opasnosti od COVID-19

HLK traži razrješenje Lauca zbog nestručnih javnih tumačenja i omalovažavanja opasnosti od COVID-19

Navodeći kako prof. Lauc svojim nestručnim javnim tumačenjima iznosi tvrdnje koje omalovažavaju opasnost od covida te da, kako su napisali, u javnom prostoru proizvodi zbrku, nejasnoće i zbunjuje građane.

Njegovi istupi često su destruktivni po interes javnog zdravstva u Hrvatskoj i štete ostvarenju zajedničkog cilja – savladavanju pandemije. Liječnička komora smatra da iznošenje znanstveno neutemeljenih stavova o cijepljenju kao trenutno najvažnijem oružju u borbi s pandemijom, dvojbene izjave te kontradiktorne preporuke građanima uvelike otežavaju postizanje visoke razine cijepljenosti, stoji u priopćenju HLK.

Postupak protiv Gajski

Odgovor premijera u HLK nisu dobili. Također su pokrenuli i zahtjev za disciplinskim postupkom protiv dr. Lidije Gajski zbog, kako stoji, povrede ugleda liječničke profesije i kršenja odredbi Kodeksa medicinske etike i deontologije.

Nadležna tijela Komore su od liječnika Damira Biloglava i liječnice Alme Demirović zatražila očitovanja o njihovim istupima.

Svako omalovažavanje ozbiljnosti pandemije, banaliziranje same bolesti COVID-19, zagovaranje potrebe ukidanja epidemioloških mjera te dovođenje u pitanje potrebe cijepljenja, izravno otežava borbu s pandemijom i kao rezultat može imati veći broj oboljelih, a posljedično i veći broj umrlih građana od koronavirusa, jasno su poručili iz HLK.

 

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike