AktualnoHALMED: Prijavite svaku sumnju na nuspojavu cjepiva

HALMED: Prijavite svaku sumnju na nuspojavu cjepiva

Kampanja se provodi putem društvenih mreža Hrvatskog farmaceutskog društva, a cilj je ukazati na važnost prijavljivanja svake sumnje na nuspojavu cjepiva i drugih lijekova.
HALMED poziva zdravstvene radnike i pacijente da prijave svaku sumnju na nuspojavu i na taj način aktivno pridonesu praćenju i očuvanju sigurnosti primjene cjepiva i drugih lijekova.
Pacijenti o sumnjama na nuspojave lijekova i cjepiva trebaju obavijestiti liječnika, ljekarnika ili drugog zdravstvenog radnika s kojim su došli u doticaj, a svaku sumnju na nuspojavu mogu prijaviti i izravno HALMED-u na neki od sljedećih načina: putem mobilne aplikacije HALMED (App Store, Google Play), putem on-line aplikacije ili slanjem ispunjenog obrasca e-poštom, poštom ili telefaksom.
Također, sve osobe cijepljene protiv bolesti COVID-19 mogu se, najkasnije šest dana nakon primitka prve ili treće doze cjepiva, uključiti u neintervencijsko ispitivanje pod nazivom Prospektivno praćenje sigurnosti cjepiva protiv bolesti COVID-19 u Europi na temelju ishoda koje su prijavile cijepljene osobe. Ispitivanje se provodi putem upitnika dostupnih putem informacijskog sustava HALMED-a pod nazivom OPeN, u sklopu kojeg je moguće i elektroničko prijavljivanje sumnji na nuspojave.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike