Filteri koji promjene fotografije lica proglašeni protuzakonitima

Datum:

Nerealne fotografije postavljaju jednako tako nerealne standarde, ali i pratitelje vežu uz nekog influencera kojeg prate. Ta veza između dvoje ljudi koji se ne poznaju, a vjerovatno neće nikad ni upoznati, može postati prilično štetna, prvi su zaključci pojedinih istraživanja o utjecaju prvenstveno Instagrama.

Uređeni selfiji, međutim, više nisu opcija u Teksasu i Illinoisu gdje su filteri koji mijenjaju lice na fotografiji predmet tužbe. Teksaški državni tužitelj dobio je presudu sa svojim stavom da tehnologija tih filtera za slike ugrožava državne zakone o prepoznavanju lica. Meta, vlasnik Facebooka i Instagrama, onemogućila je potom filtere u tim državama. U međuvremenu su tamošnjim korisnicima na aplikaciju dodali opciju uključivanja filtera koji tako postaju izbor pojedinca, vlasnika Instagram računa.

 

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Potezi EU zemalja za rješavanje čekanja i zastoja u zdravstvu

Više od 1,1 milijun umrlih od covida u EU,...

Upozorenje iz Klaićeve: Četiri djeteta godišnje usmrte opekline

U Hrvatskoj se godišnje više od 3000 djece i...

Prof. Roje objašnjava što se starenjem događa s našim licem i kako usporiti taj proces

Jedno je jasno- prirodu ne možemo pobijediti, starenje ne možemo zaustaviti, ali ga ipak možemo usporiti. Zašto lice stari, zašto dobivamo bore i podočnjake te kako stariti sa stilom, pitanja su na koja odgovore daje izv. prof. dr. sc. Željka Roje, otorinolaringolog i kirurg glave i vrata.

Pomagala za inkontinenciju nedostupna, upitna dostupnost i ostalih

Koordinacija za medicinske proizvode Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) upozorava...