Facebook uklanja dezinformacije o covidu sa svojih stranica

Datum:

Na profilu nepostojećeg biologa tvrdilo se da SAD radi pritisak na Svjetsku zdravstvenu organizaciju da za pojavu koronavirusa okrivi Kinu. Kineski državni mediji naveliko su prenosili Edwardsove komentare, međutim, švicarsko veleposlanstvo je izrazilo skepsu da ta osoba uopće postoji, prenosi BBC.

Kompanija Meta tvrdi da je ta kampanja na društvenim mrežama bila „velikim dijelom neuspješna“ i da je ciljala publiku koja govori engleski u SAD-u i Britaniji te publiku koja govori kineski na Tajvanu, u Hong Kongu i na Tibetu.

S Facebookovih stranica uklonjena je još jedna mreža rasprava o cjepivu, osmišljena s ciljem uznemiravanja stručnjaka i dezinformiranja javnosti.
– Vrijeđali su liječnike, novinare i zastupnike nazivajući ih pristašama nacizma jer su promicali cijepljenje protiv covida, tvrdeći da bi obavezno cijepljenje dovelo do zdravstvene diktature, objasnio je Mike Dvilyanski, ravnatelj za istragu prijetnji, aludirajući na na mrežu “V_V”povezanu s antivakserskim pokretom.

Tu se mrežu optužuje da vodi kampanju masovnog zastrašivanja i uznemiravanja istaknutih osoba u zdravstvu, medijima i u politici u Italiji i u Francuskoj.
Autori operacije radili su koordinirano, a volonteri su imali pristup popisima osoba koje su im bile meta kako bi umakli Facebookovu automatskom otkrivanju.

 

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja, ono je odgovornost svih nas

Problemi mentalnog zdravlja i poremećaja ponašanja glavni su uzrok...

Sezona je kolinja, a time i trihinele. Odnesite meso na pregled.

Stručnjaci za javno zdravstvo ovih dana iznova upozoravaju na...

Rušenje preporuke o unosu najmanje dvije litre vode dnevno

Konzumacija osam čaša vode dnevno postala je opće prihvaćena...