Dr. Mihaljević u Cleveland Clinic uvodi kvantni sustav IBM-a

Datum:

Partnerstvo koje je vijest u američkim medijima znači početak nove ere u medicini uvođenjem kvantnog računalnog sustava u ovu bolnicu. Prva je to takva instalacija kvantnog računala u privatnom sektoru u Americi.

Inovativni pristupi javnozdravstvenim opasnostima kao što je trenutno pandemija COVID-19, jedan su od ciljeva ovakve suradnje, a do 2023. godine u Cleveland Clinic instalirat će se i kvantno računalo iduće generacije.

Uz cloud tehnologiju i umjetnu inteligenciju zajedno s ovim sustavom plan je ubrzati inovacije primjenjive i korisne u medicini poput sintetiziranja novih molekula uz pomoć robotike i algoritama umjetne inteligencije, ubrzanje kreiranja molekularnih ciljeva potrebnih za stvaranje novih lijekova itd.

Kroz ovu inovativnu suradnju imamo jedinstvenu priliku za budućnost. Nove tehnologije mogu pomoći revolucionizirati otkrića u prirodnim znanostima. Discovery Accelerator omogućit će našim timovima da izgrade digitalnu infrastrukturu i pomognu transfomirati medicinu – prenose američki mediji izjavu dr. Mihaljevića.

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja, ono je odgovornost svih nas

Problemi mentalnog zdravlja i poremećaja ponašanja glavni su uzrok...

Sezona je kolinja, a time i trihinele. Odnesite meso na pregled.

Stručnjaci za javno zdravstvo ovih dana iznova upozoravaju na...

Rušenje preporuke o unosu najmanje dvije litre vode dnevno

Konzumacija osam čaša vode dnevno postala je opće prihvaćena...