fbpx
OstaloUmirovljeni dr. Darko Richter novi ravnatelj Srebrnjaka

Umirovljeni dr. Darko Richter novi ravnatelj Srebrnjaka

Umirovljeni pedijatar prim. dr. sc. Darko Richter novi je ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak, odlučilo je u utorak Upravno vijeće bolnice. Richter je za ravnatelja izabran s četiri od mogućih šest glasova članova Vijeća.

Na natječaj za ravnatelja stiglo je šest prijava, a Upravno vijeće je sa svim kandidatima razgovore obavilo prošlog utorka.

Kandidati su bili ekonomist Saša Lamza, bivši ravnatelj Srebrnjaka Boro Nogalo, anesteziologinja Ada Barić Grgurević, pedijatar iz Klaićeve Ivan Pavić,  pedijatrica iz DB Srebrnjak Mirjana Turkalj te izabrani Darko Richter. Po jedan glas dobili su Ivan Pavić i Mirjana Turkalj.

Nogalo: Atentat na Srebrnjak

Predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak Sanja Kolaček, koja je u kumstvu s Richterom,  izjavila je medijima da se ona izuzela iz razgovora s tim kandidatom te je svoj glas dala drugom kandidatu zbog moguće percepcije javnosti da je u sukobu interesa.

Novi ravnatelj bit će inauguriran na sjednici Upravnog vijeća za sedam dana, kada će biti razriješena sadašnja v.d. ravnateljica Duška Markov Glavaš.

Prim. Darko Richter specijalist je pedijatrije i uži specijalist alergologije i kliničke imunologije, a trenutno je u mirovini. Radio je u Klinici za pedijatriju KBC Zagreb i jedno vrijeme na Srebrnjaku.

Njegov izbor je za HRT komentirao i bivši ravnatelj Srebrnjaka Boro Nogalo koji je kazao kako je Richterov izbor još jedan atentat na Srebrnjak, kao i da tu ima sukoba interesa.

“Ovo je sramota Hrvatske, ovog Upravnog vijeća. Ne znam je li Tomašević bio involviran u ovu priču, ali ovo je sumrak morala, sumrak pravde. Da jedan umirovljenik dođe spašavati Dječju bolnicu Srebrenjak, nešto je nedopustivo”, kazao je Nogalo pa naglasio da je bolnica u katastrofalnom financijskom stanju i da joj treba ozbiljan preustroj.

 

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike