Dosad 24 bolesnika i 2 zaposlenih zaraženo, zasad nema težih oblika bolesti
KBC Rijeka, foto: Srđan Vrančić/CROPIX

Još petoro pacijenata na Zavodu za gastroenterologiju KBC-a Rijeka je zaraženo, a zaraza je utvrđena i kod dvoje medicinskih radnika, liječnika i medicinske sestre. Tako je broj oboljelih pacijenata 24. Liječnik je cijepljen a medicinska sestra je preboljela COVID.

Zasad je dobra vijest to da kod pacijenata koji se liječe od drugih teških bolesti, nisu razvijeni simptomi, nego je infekcija dokazana testiranjem. Pozitivni su premješteni na COVID odjel, a dvoje je u jedinici intenzivnog liječenja na Zavodu. Zasad nema težih oblika bolesti.
Testiranja se provode redovito i kod prijema u bolnicu i kod premještanja s odjela na odjel, no kod prijema nije bilo pozitivnih testova. U KBC- Rijeka inače je od bolesnika na intenzivnom liječenju na respiratoru 6 bolesnika, a jedna je necijepljena osoba jučer preminula.
U KBC-u se po procijepljenosti zaposlenih približavaju brojci od 90 posto, a testiranja se provode redovito a dvaput tjedno kod necijepljenih. Za treću dozu na lokalitetu Rijeka prijavilo se 500 osoba, a cijepljenje će biti u ponedjeljak.
Broj novozaraženih u PGŽ zabrinjavajuće raste pa je danas 196 novozaraženih, najviše u Rijeci. Od 4.074 novozaraženih osoba u PGŽ-u tijekom četvrtog epidemijskog vala, njih 688 su bile cijepljene osobe. Od 27 preminulih, cijepljeno je bilo pet osoba. Broj novozaraženih zabrinjavajuće raste danas ih je 195 najvećim dijelom u Rijeci.
.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments