Dodatni medicinski timovi u Dubrovačkoj županiji

Datum:

I ove turističke sezone Dubrovačko-neretvanska županija ulaže u zajedničko financiranje dodatnih medicinskih timova u ovogodišnjoj turističkoj sezoni.
Ugovore je potpisao župan Nikola Dobroslavić s predstavnicima jedinica lokalne samouprave, Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije te nadležnim domovima zdravlja.
-Nakon dvije godine stanke s ponosom možemo istaknuti kako nam se vratila turistička sezona i time je važnost ovih ugovora jako i veća. Naravno, riječ je o našem programu koji provodimo svake godine i na koji smo jako ponosni. Kako su nam istaknuli i načelnici, ali i čelnici naših zdravstvenih ustanova, ta sufinanciranja od velike su važnosti u ljetnim danima kad je broj ljudi na našem području i nekoliko puta veći. Županija je bila i ostat će partner i našim domovima zdravlja, i našem Zavodu i našim općinama i gradovima, poručio je župan Nikola Dobroslavić.

Timovi na otocima

Dodatni medicinski timovi, to jest pripravnosti, organizirat će se od 1. srpnja do 31. kolovoza ove godine. Za područje grada Dubrovnika Dubrovačko-neretvanska županija će financirati dva dodatna medicinska tima pri Zavodu za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije kojeg čine liječnik i medicinska sestra. Za potrebe pružanja dodatne zdravstvene zaštite turistima za područje otoka Šipana i Lopuda Dubrovačko-neretvanska županija će organizirati i financirati i jednu pripravnost liječnika. Posebno će se financirati i ambulanta u povijesnoj gradskoj jezgri.
Županija će s općinama i domovima zdravlja zajednički financirati po jedan dodatni medicinski tim u ambulanti na Mljetu, u Stonu, u gradu Korčuli, u Orebiću, Trpnju, Veloj Luci i Lumbardi te po dva medicinska tima u općini Slivno i gradu Ploče.
Inače, za ovaj model osigurana su sredstva u iznosu od 770 tisuća kuna. Dubrovačko-neretvanska županija sudjeluje s oko 500 tisuća kuna, Ministarstvo turizma s iznosom od stotinjak tisuća kuna, a gradovi i općine sa sveukupnim iznosom od oko 170 tisuća kuna.

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Potezi EU zemalja za rješavanje čekanja i zastoja u zdravstvu

Više od 1,1 milijun umrlih od covida u EU,...

Upozorenje iz Klaićeve: Četiri djeteta godišnje usmrte opekline

U Hrvatskoj se godišnje više od 3000 djece i...

Prof. Roje objašnjava što se starenjem događa s našim licem i kako usporiti taj proces

Jedno je jasno- prirodu ne možemo pobijediti, starenje ne možemo zaustaviti, ali ga ipak možemo usporiti. Zašto lice stari, zašto dobivamo bore i podočnjake te kako stariti sa stilom, pitanja su na koja odgovore daje izv. prof. dr. sc. Željka Roje, otorinolaringolog i kirurg glave i vrata.

Pomagala za inkontinenciju nedostupna, upitna dostupnost i ostalih

Koordinacija za medicinske proizvode Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) upozorava...