Covid potvrde za škole i javne službenike od utorka, odlučuje se za teretane, kafiće i restorane
ravnatelj HZJZ-a, Krunoslav Capak, foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Covid-potvrde bit će obavezne u školama,  javnim i državnim službama od utorka, 16. studenoga, potvrdili su ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak i ministar obrazovanja Radovan Fuchs.

Ranije je bilo najavljeno da će covid potvrde biti obavezne za javne i državne službenike, škole i saborske zastupnike od ponedjeljka 15. studenoga, no taj je rok pomaknut za 24 sata.
Primjena se odgađa zbog pripreme sustava za testiranje, s obzirom da se računa na oko 100 tisuća zaposlenih koji će se morati testirati prije utorka.
Do sada je 420 testnih mjesta registrirano pri HZZO-u, a dana je mogućnost i svim ljekarnama, zdravstvenim ustanovama i ordinacijama da obavljaju testiranje, rekao je Capak.
Računa se, kaže, da će prvi dan biti otvoreno oko 2000 testnih mjesta u Hrvatskoj i da će se uspjeti pokriti potrebe. Capak je rekao i da se zbog velikog broja zaraženih razmišlja o uvođenju covid potvrda u teretane, kafiće i restorane.  Detalji će biti razjašnjeni na današnjoj sjednici Nacionalnog stožera.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments